Hackathon (Code: Parasal Konular) - İzlenimlerim

29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında birkaç arkadaşımla birlikte katılmış olduğumuz 48 saatlik Hackathon sürecinde geliştirdiğimiz fikri paylaşmak istiyorum. Ama fikirden önce biraz ortamdan bahsedeyim.

Bilmeyenler için Hackathon, bilgisayar mühendisleri, yazılımcılar, grafik ve arayüz tasarımcılarının oluşturduğu grupların 24 ila 48 saat içerisinde yazılım geliştirdikleri ve diğer takımlarla rekabet içerisinde oldukları bir organizasyondur. İzlenimlerime göre bu yarışma koddan ziyade fikir üzerine yoğunlaşmış durumda. Ancak sonuçta bir uygulama geliştirmiş olmak da beklentiler arasında.

Genelde sıfırdan başlayan insanlar arayüzü tasarlayıp sunumda kullanmak istiyorlar. Zaten öbür türlüsü de pek mümkün değil. Öyle her ayrıntıyı yazarak işin içinden çıkılmıyor. (Tecrübe ile sabit.) Okulun vermiş olduğu bir gelenekle işe arka planda dönen zımbırtıları yazmaya çalışarak başladım ki hata yaptım. Öncelikle; yapacağınız 3 dakikalık kısa sunumu, kod bilmeyen bir sürü insana sunacağınızı aklınızdan çıkarmamalısınız. Böylece arka planda dönenden çok göze hitap eden işler çıkarma çabasına girersiniz.

Rahat bir ortamı var. Dinlenmek, oyun oynamak, sohbet etmek, sosyalleşmek için güzel bir ortam. Yeni insanlarla tanışmayı sevenler için iyi bir deneyim olabilir. Sadece insanlarla tanışmak için bile gidilebilir. (Ha sorarsanız sen kiminle tanıştın? (Adını öğrendiğim, kulak misafiri olup bilgi edindiğim insanları çıkartırsak yalnızca bir kişi ile tanıştım.))

Sonunda kazananların hangi kriterlere göre kazandığı açıklanmadı. Bu nokta dışında benim için çok iyi bir tecrübe oldu.

Fikir hakkında bilgi vermeden önce ilk üçe giremediğimizi belirtmek isterim ki bunun nedeni sunumu batırmam olabilir. Fikrin kötü olması da olabilir.(ki öyle düşünmüyorum:) Ama ilk deneyim için iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bir öğrenci olarak okul dışı ama meslek içi bir faaliyette bulunmak güzel bir deneyimdi. Ayrınca kendi aramızda bir ekip kurup, bu ekiple koordine bir iş yapabileceğimizi görmek namına iyi oldu.
Sunumu batırmam konusuna gelirsek süreyi gerçekten iyi kullanamadım. Bunun nedeni de heyecan. Ama bu bana çok güzel bir deneyim kazandırdı. Şansa bak ki dün Bitirme Projemin ilk sunumunu gerçekleştirdim ve çok az bir heyecanla üstesinden geldim. (Fena da sunmadım hani.)

Fikir internet alışverişinde bulunan ancak bundan mağdur ve şikayetçi olan insanlar için geliştirilmiş bir uygulama. Şikayetler; kargonun geç gelmesi, belirsizlikten dolayı kargoyu beklerken evde pineklemek, “biz geldik siz evde yoktunuz” diyen kargo firmaları, deneme şansı olmadan alınan ve sonunda o şube senin bu şube benim dolaşan insanlar… Çözüm; YAKIN FIRSAT.

 Bu yayından sonraki yayında ayrıntılı bir şekilde fikri (YAKIN FIRSAT) açıklayan bir yayın paylaşacağım. (Aslında bu yayın sunum için hazırlamış olduğumuz bir metin olacak.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşletim Sistemleri Günlüğüm-2 : PROCESS DURUMLARI (PROCESS STATES)

Bilgem Çakır ile Röportaj (Deneyim Mühim…)

Bitirme Projesi 6 - Rapor - İkili Sınıflandırma (Binary Classification)